ETUSIVU KIRJOITUKSET INFO KONTAKTI
PAPER ANGELS

PÄIVITYKSET

05/24 | 29.05.2024
height=
• Toukokuun kuulumisia
• 1 uusi Rakkausteoreema → 29.luku

Toukokuu
Kerkesi vierähtää aivan liian pitkä aika, mutta nyt Rakkausteoreeman tuoren luku on viimein julkaistu. Vielä luonnoksen perusteella tuntuisi olevan jäljellä luvun tai kahden verran, riippuen hieman siitä miten saan lopun kasatuksi ja rytmin viimeisten palasten osalta sopivaksi.

Projekti on ollut hurjan pitkä. Selasin muistiinpanoja pari vuotta taaksepäin ja pohdiskelin tekstin osalta tehtyjä valintoja. Rakkausteoreeman kanssa tekeminen on ollut paljon rennompaa, johtuneeko sitten teemasta. En tiedä, miksi otan fantasiatekstini niin kovin vakavasti.

Aloitin uuden nimettömän luonnoksen kirjoittamisen. Vähäinen aika ei anna periksi, että sitä ehtisi oikeasti työstää, mutta inspiraatioharjoituksena se osui kyllä oikeaan paikkaan. Yritän tehdä jatkosuunnitelmaa myös muiden tekstien osalta, sillä pitkä seisottaminen vie oman itsen kovin kauas alkupisteestä. Katsotaan, millaiseen tilanteeseen pääsen.

Kiitokset vielä Sielun kevyt kosketus-tarinan kommenteista, sellaisia sain pitkästä aikaa lisää Wattpadin kautta.
~Laris

04/24 | 30.04.2024
height=
• Huhtikuun kuulumisia
• 1 uusi runo (Kielimuuri)

Huhtikuu
Uuden luvun sanasaldo viikonlopulta 2561. Vielä kun itsekin tietäisi, mihin kohtaan kirjaa tuo kokonaisuus tulee lopulta päätymään. Sain käyntiin parempia kirjoitussprinttejä kuin hetkeen, mikä kyllä näkyi tuloksessakin.

Tiedän, että vähäiseksi jäänyt aika olisi pitänyt käyttää Rakkausteoreeman parissa, mutta en kerta kaikkiaan malttanut. Lukujen 29 ja 30 väliin olen aikaan luonnostellut yhden Julianin luvun, jota lueskelin jonkin aikaa sitten läpi ja vertasin, oliko ajatukseni juonen kulusta vielä sama kuin aiemmin. En tiedä, laitanko kyseistä lukua ollenkaan julki, se on enemmän sellainen Julianin mielenmaiseman ymmärryspätkä jälleen, joka ei tarinaa itsessään vie eteenpäin.

Laihan päivityksen anti tällä kertaa, lähinnä tarkoitus herätellä itseä ja tehdä tsekkausta vaativat jutut huhtikuun osalta vielä kun aikaa on. Lähden seuraavaksi ruuanlaittoon ja nauttimaan tästä kevään lämmöstä, joka vappuaatoksi ilmaantui. Palataan kuulumisten kera taas toukokuussa!
~Laris

03/24 | 27.03.2024
height=
• Maaliskuun kuulumisia
• 1 uusi runo (Näin ne tarinat aina päättyy)

Maaliskuu
Olen ollut loputtoman hidas jokaisessa kirjoitustyössäni, johon olen tässä kuussa koskenut. Asiat etenevät rivin tai kaksi, joka tuntuu samalta kuin ei ollenkaan. Jos muutoin raapustelen pöytälaatikkoon säännöllisesti edes jotain, nyt sekin tuntuu ehtyneen. Syytän ylikuormitusta työstä, joka on rikkonut keskittymiskykyni. Kun isot urakat ovat viimein takana, olen yrittänyt vaihtaa taktiikkaa ja palautua. Helpommin sanottu kuin tehty.

Voi kumpa olisin saanut lisättyä Rakkausteemasta uuden luvun tähän päivitykseen. Kuin varkain uusimman luvun ajankohta sijoittuu kevääseen, mikä tekee editoinnista jollain tapaa mukavampaa. Ehkä lukijallekin hauska yhteensattuma julkaisuajankohdan osalta? En saanut työstä valmista, kun aika tuntuu loppuvan jatkuvasti kesken, mutta ainakin luku on taas hieman edennyt, kun ehdin käydä ensimmäisen kohtauksen kokonaisuudessaan läpi.

Olen huomannut rytmin, että kirjoitan monesti aivan päinvastaisesta vuodenajasta, syksyisin ja talvisin tarinoissani on kevät, keväällä kirjoitan syksyn ruskasta. Kun teksti sitten palaa myöhemmin kirjoituspöydälle muokkailuun, on jo yleensä aika lähellä se vuodenaika joka tarinassakin on meneillään. Niin tuntuu olevan tälläkin kertaa.

~Laris

02/24 | 24.02.2024
height=
• Helmikuun kuulumisia
• 1 uusi runo (Käärme)
Pakkaslaulu - e-kirja muodon päivitys (luvut 1-24)

Helmikuu
Tämä kuukausi on kulunut koodailujen ja testaamisen parissa. Päivitin Pakkaslaulun luettavaksi julkaistujen lukujen osalta yhtenä kokonaisuutena. Etsin sopivaa lukusivun koodia pitkän aikaa, mutta lopulta päädyin siihen, että paras muoto kirjalle on ruutuun skaalautuva näkymä, joten toteutus oli lopulta paljon yksinkertaisempi kuin mitä alkuun lähdin suunnittelemaan. Uusia lukuja en valitettavasti ole editoinut, mutta nykyiset ovat toistaiseksi luettavissa nyt molemmilla vaihtoehdoilla: luvuittain tai kirjamuodossa kokonaisuutena.

Taustaa hieman runoilujen takaa: Uusin runo on jatkumoa eräiden aiempien runojen ketjulle. Huomaamattani taisin muodostaa niistä ikään kuin oman kokonaisuutensa. Kahleissa, Saalis ja Käärme ovat jokainen saman kertojan näkökulmasta, ja oikeastaan ne tuntuvat parhaimmalta juuri tässä julkaisujärjestyksessä. Saalis syntyi Kahlejoutsenta luonnostellessa. Kaksi muuta saivat inspiraationsa muista lähteistä, mutta istuvat hyvin luonnoksen maailmaan. Alun perin itsenäisinä ajatelluista runoista syntyikin siis jotakin ihan omaansa, ei pelkästään kuvaa jo mielessä olleesta tarinasta.

~Laris

PROJEKTIT

Kahlejoutsen-luonnos

luvut 1-5

Nimetön-luonnos

aloitettu

Rakkausteoreema

94%

Trust 3

75%