VANHAT PÄIVITYKSET

Marraskuu (osa 2) | 18.11.2021
Hei!
Nanokapinointiin kuuluu hyvää, olen vielä ihan aikataulussa ja päässyt nyt kirjoittamaan miettimiäni kohtauksia auki. En tosin ole kovin tyytyväinen tuotettuun tekstiin, mutta kukapa näin varhaisessa vaiheessa juuri olisi. Yleensä nanoillessa olen kirjoittanut hyvinkin tarkasti sen 1667 sanaa per päivä, mutta nyt huomaan sanamäärän vaihtelevan aika isostikin. Paras päivä on ollut lähemmäs kolmetonnia ja heikoin neljä sanaa.

Tietysti muiden tekstien editointiin käyetty aikakin on vienyt terää tuolta suunnittelulta. Viikkopäivitykset ovat kuitenkin kivasti jatkuneet ja syksyn tavoitteeni saada sekä Sielun kevyt että ERH viimein päätökseen on onnistunut. Nyt yritän loppuvuoden ajan pistää paukkuja Trust3 ja Pakkaslaulun lukuihin.

Tämän kertaisten lukujen tekoprosessista olen pitänyt hurjasti. Pakkaslaulussa vähän lisää toimintaa tyynen hetken keskelle ja vähitellen alan olla paremmin sinut Elisen kanssa siitä, miten hän mielessäni tulee esille ja mitä saan hänestä näkymään paperille.

Trustin 11.luku on sellainen Olivian ja Bladen kohtaus, jota olen pyöritellyt monelta kantilta ja tiesin tilanteen tapahtuvan ennen pitkää, mutta halusin sen menevän jollakin tapaa pieleen. Ja lopulta olen tosi tyytyväinen siihen, miten kaikki lopulta loksahti kohdalleen. Tykkään kirjoittaa heistä ihan hirveästi juuri tästä syystä: romantiikkaan saa sekaan kommelluksia ja väärinkäsityksiä ja Bladen tapauksessa semmoista angstia, että sormet ihan syyhyävät päästä näppäimistölle naputtelemaan lisää.

Tämän kuukausipäivityksen lisäksi viikkopäivityksissä on aiemmin lisätty seuraavia:
Trust3 (luvut 8-10)

Pian jo joulukuu! Yritän saada sinnekin kivan kuukausipäivityksen kasaan näiden viikottaisten Trustin lukujen lisäksi.
~LarisMarraskuu (osa 1) | 4.11.2021
Hei!
Trustin kolmas osa on päässyt etenemään hyvää tahtia ja julkaisussa alkaa olemaan ne kohdat, joiden parissa olen nauttinut aika paljon. Olivian ja Bladen elämän kiemuroiden eri vaiheiden kertominen on hauskaa, kun kaksikko on muotoutunut vuosien varrella niin tutuksi. Romantiikan (ja toisaalta semmoisen romantiikkaan liittyvän angstin) kirjoittaminen on jotenkin tosi herkullista.

Olen tähän kolmanteen osaan myös valinnut käsitellä paljon Olivian johtajuutta. Yritän tuoda esiin, miten hän on nuori kovassa paikassa ja oikeasti vielä tosi kokematon. Jännite neuvoston jäsenten kanssa on ollut taustalla pitkään ja yritin antaa pieniä vihiä tästä(kin) Trustin kakkososan puolella. Yritän kai sanoa, että Olivian saattaminen epämukavaan tilanteeseen on ollut kirjoittajana antoisaa.

Marraskuu on NaNoWriMon aikaa ja tänä vuonna olen NaNorebel, koska oikeaan nanoiluun ei ole resursseja, vaikka kuinka sitä toivoisin. Otin tavoitteeksi puolikkaan nanon 25k, joka koostuu siis yhdestä uudesta romaanikäsikirjoitussuunnitelmastani. Teen suunnitelmasta ainakin juonitiivistelmän, yksityiskohtaisen juonikuvauksen, muutamia suunnittelemiani kohtauksia ja hahmoesittelyt. Olen sen verran tiukka itselleni, että lasken tämän kapinallisuuden suoritukseksi vain, koska se 25k kirjoitetaan marraskuun aikana ja minulla on vahva romaanikässärin idea päässäni. Käytän siis nanon tässä hyödyksi edes jotenkin, kun en pääse oikeasti osallistumaan.

Valmistelen sivuston uudistuksia pikkuhiljaa ja yritän tehdä päätöksiä sivurakenteesta, mikä on välillä tuskaa. Pyrin selkeyteen ja helppolukuisuuteen, mutta on niin paljon kaikenlaista, mitä haluaisin jättää näytille. Tämä uusi romaanikäsikirjoitukseni, mikäli se tuosta suunnitelmasta lähtee etenemään kohti oikeaa tekstin tuottoa, voisi olla mielenkiintoista luettavaa myös tilannepäivistysten muodossa.

Yritetään selvitä tästä pimeästä ajasta ja unohdutaan vaikka fantasiamaailmoihin kirjojen parissa.
~LarisLokakuu | 21.10.2021
Hei!
Viikot etenevät aikamoista vauhtia. Olen todella tyytyväinen tähän astiseen rytmiin julkaisujen osalta, vaikka se vaatikin valtavan alkutyön ennen julkaisujen aloittamista. Nyt jo suunnittelen uusia juttuja kevääksi. Kerron uutisia tämän osalta myöhemmin.

Ensiksi rakastunut on nyt saatettu päätökseen. Alun perin tarinan piti loppua jo joitakin lukuja aikaisemmin. Sitten tulin kehitelleeksi pitkät pätkät lisää lukuja ja nyt lopulta en kirjoittanut niistä jokaista. Tämän tarinan aika oli tässä. Ensiksi rakastunut on luettavissa ainakin nyt jouluun asti.

Kirjoitin viimeisen luvun useita kertoja uusiksi. Sitä vastoin epilogin olin kirjoittanut jo ainakin vuosi takaperin. 18.luvun kakkososio (Sirpaleet) on valmiina aivan tarinan ensihetkiltä lähtien, tosin lopulliseen tarinaan päätyi vähän muunneltu versio. Tiesin pätkän sijoittuvan joihinkin näihin kohtiin, mutta teksti odotti vuosia ennen kuin se lopulta sai oikeasti luvusta paikkansa.

Nyt haluaisin keskittyä kovasti Pakkaslaulun saattamiseksi loppuun, sillä uudelleenkirjoitettavaa on paljon, vaikka NaNossa sainkin aikanaan materiaalia todella paljon kasaan. Tiedän muuttavani juonen yksityiskohtia ja eteneminen on välillä hidasta. Lankojen käsissä pitäminen niin, ettei mikään menisi sotkuun, on haastavaa, mutta jotenkin tosi palkitsevaa myös.

Tämän kuukausipäikän lisäksi viikkopäivityksissä on aiemmin lisätty seuraavia:
Trust3 (luvut 4-6) ja uusi Novelli (Ylistyslaulu).

Sain aivan ihan palautteen Trustista wattpadin kautta ja innostuin myös ulkoasusuunnittelusta. Haaveena ensi vuodelle ulkoasu, joka mukautuu paremmin kännykän näytölle, ja testeissä tämä ainakin toimi kivasti!
~LarisSyyskuu (osa 2) | 23.9.2021
Hei!
Syyskuu on edennyt Trustin kolmannen osan parissa ja pääsin Pakkaslaulun editoinnissakin sen verran eteenpäin, että olen saanut julkaistua uusia lukuja. Trustin ensi viikon luvussa päästään vähän kurkistamaan uuteen hahmoon Sonyaan, jonka olen kirjoittanut tarinasta pari kertaa ulos ja takaisin, koska harkitsin monta kertaa, lähdenkö sille juonipolulle, jota alkuun suunnittelin hänen kanssaan. Lopputulos tuntuu tällä hetkellä siltä, että hän tulee olemaan esillä enemmän kuin alun perin ajattelin, mikä taitaa olla ihan hyvä asia siltä osin, millaisen roolin hän tarinassa saa.

Ensiksi rakastunut lähenee loppuaan ja tajusin kirjoittaneeni vielä viimeiset käänteet, ennen kuin yritän saada paketin kasaan. Alkuun näitä lukuja ei pitänyt edes kirjoittaa, sen jälkeen suunnitelma paisui ja kuvittelin tekeväni lukuja vielä tätäkin enemmän. Kerrankin taidan tehdä jotain sellaista, missä juttuja jännätään nyt viimeiseen lukuun asti, sillä en aio jättää lukijalle aikaa hengähtää ja pohtia. Paitsi ehkä sitten epilogissa.

Tämän kuukausipäikän lisäksi viikkopäivityksissä on aiemmin lisätty seuraavia:
Trust3 (luvut 2-3) ja Pakkaslaulu (luku 6), eli luettavaa riittää!

Ensi torstaina taas lisää Trustia ja, mikäli ehdin editoida, yksi uusi novelli. Tunnelmallista syksyä tekstien parissa!
~LarisSyyskuu (osa 1) | 2.9.2021
Hei!
Startataan syksyn viikkopäivitykset Trustin parissa. Tarina tulee olemaan pääosassa päivityksissä, ja raapustelen ajatuksia nyt näin ensimmäiseen viikkopäivitykseen, myöhemmin julkaisutieto löytyy ainoastaan ylempää ja keskityn kertomaan kuulumisia enemmän kerran kuussa tai kun tarinasta on jotain erityistä kommentoitavaa.

Matka Trustin kanssa on ollut todella pitkä. Muistelen tehneeni ensimmäiset versiot näistä luvuista useita vuosia sitten ja loppujen lopuksi niistä jäi vain pieni osa tähän nyt julkaistavaan versioon. Vieläkään en ole täysin varma, olenko tehnyt oikean päätöksen lukujen järjestyksen suhteen. Odotan, että pääsen kertomaan lisää yhdestä hahmosta, jonka rooli uudelleenkirjoituksissa on vaihtunut kaikkein suurimmin. Koska Trust on viime aikoina saanut huomiotani aivan erityisesti, pitää hieman väkisin siirtyä lähipäivinä Pakkaslaulun pariin. Tekstien vaihto on välillä ihan hyvästä, mutta kunnon flow-tilaa ei viitsisi häiritä.

Kiitos SKK:n lopun osalta tulleista kommenteista! Sain upeaa fanitaidetta aikanaan Julialta, yksi teos niistä mulla on ihan fyysisenä versiona tallessa ja aina muistona tästä tarinasta!
Ajatuksia teksteistä saa aina jättää boxiin ja vieraskirjaan, kuulen niitä mielelläni!
~LarisElokuu (osa 2) | 24.8.2021
Hei!
Tämä pieni päivitys on samalla tiedotus syksyn päivitystahdista. Syyskuun alusta päivitän tarinoita viikoittain torstaisin, ensimmäinen päivitys siis jo ensi viikolla 2.9.! En kirjoita jokaisesta päivityksestä kuulumisiani, vaan ilmoittelen luvun ilmestymisestä boxissa ja tuossa ylempänä olevassa UUTTA-lootassa. Näitä höpötyksiäni löytyy todennäköisesti tavalliseen tapaan kerran kuukaudessa. Ilmoittelen tarvittaessa muutoksista, mikäli päivityspäivä siirtyy tai jää joltakin viikolta väliin. Jatketaan tähän tahtiin joulun tienoille asti, jos kaikki sujuu hyvin.

Pääasiassa lisäilen Trust 3 -tarinan lukuja, mutta kuukausittain myös Pakkaslaulua ja Ensiksi rakastuneen loput luvut (joiden editointi on vielä käynnissä). Trust on pöytälaatikkoon kirjoittelemaani hömppää, josta tulikin vahingossa paljon vakavampi ja synkkä kolmas osa kuin olin ajatellut. En sen osalta aio koskea lukuihin enää kovinkaan paljon, vaan lähden julkaisemaan sen mitä valmiina on, jotta halukkaat saavat lukea tarinan kokonaisuudessaan ennen kuin pääsen päräyttämään ensimmäisen osan kansissa ulos. Joudun nimittäin sen jälkeen luultavasti siirtämään tarinan muutoin pois luettavista.

ERH tavoite on saada tarina viimein päätökseen, jotta lukijat saavat tietää ne viimeiset käänteet, jotka lukuihin sisältyvät. Samalla saan tämän erikoisen ja hitaan harjoitukseni loppuun, kyseessä kun on aika erilainen teksti kaikkeen muuhun kirjoittamaani verrattuna. Pakkaslaulua yritän edioita parhaani mukaan, jotta saadaan tarina etenemään. Tietokoneen uumenissa olisi vähän muutakin uutta julkaistavaksi, mutta pitää vielä miettiä, olenko jonkin tarinan kanssa ihan tosissani kirjoittamassa sen loppuun asti.

Muistutuksena vielä, jos uusin ulkoasu (versio 11) ei sinulle näy, tyhjennä sivuhistoria ja yritä palata sivuille uudelleen. Tunnelmallista syksyä ja kivoja lukuhetkiä!
~LarisSyyskuu (osa 2) | 23.9.2021
Hei!
Syyskuu on edennyt Trustin kolmannen osan parissa ja pääsin Pakkaslaulun editoinnissakin sen verran eteenpäin, että olen saanut julkaistua uusia lukuja. Trustin ensi viikon luvussa päästään vähän kurkistamaan uuteen hahmoon Sonyaan, jonka olen kirjoittanut tarinasta pari kertaa ulos ja takaisin, koska harkitsin monta kertaa, lähdenkö sille juonipolulle, jota alkuun suunnittelin hänen kanssaan. Lopputulos tuntuu tällä hetkellä siltä, että hän tulee olemaan esillä enemmän kuin alun perin ajattelin, mikä taitaa olla ihan hyvä asia siltä osin, millaisen roolin hän tarinassa saa.

Ensiksi rakastunut lähenee loppuaan ja tajusin kirjoittaneeni vielä viimeiset käänteet, ennen kuin yritän saada paketin kasaan. Alkuun näitä lukuja ei pitänyt edes kirjoittaa, sen jälkeen suunnitelma paisui ja kuvittelin tekeväni lukuja vielä tätäkin enemmän. Kerrankin taidan tehdä jotain sellaista, missä juttuja jännätään nyt viimeiseen lukuun asti, sillä en aio jättää lukijalle aikaa hengähtää ja pohtia. Paitsi ehkä sitten epilogissa.

Tämän kuukausipäikän lisäksi viikkopäivityksissä on aiemmin lisätty seuraavia:
Trust3 (luvut 2-3) ja Pakkaslaulu (luku 6), eli luettavaa riittää!

Ensi torstaina taas lisää Trustia ja, mikäli ehdin editoida, yksi uusi novelli. Tunnelmallista syksyä tekstien parissa!
~LarisSyyskuu (osa 1) | 2.9.2021
Hei!
Startataan syksyn viikkopäivitykset Trustin parissa. Tarina tulee olemaan pääosassa päivityksissä, ja raapustelen ajatuksia nyt näin ensimmäiseen viikkopäivitykseen, myöhemmin julkaisutieto löytyy ainoastaan ylempää ja keskityn kertomaan kuulumisia enemmän kerran kuussa tai kun tarinasta on jotain erityistä kommentoitavaa.

Matka Trustin kanssa on ollut todella pitkä. Muistelen tehneeni ensimmäiset versiot näistä luvuista useita vuosia sitten ja loppujen lopuksi niistä jäi vain pieni osa tähän nyt julkaistavaan versioon. Vieläkään en ole täysin varma, olenko tehnyt oikean päätöksen lukujen järjestyksen suhteen. Odotan, että pääsen kertomaan lisää yhdestä hahmosta, jonka rooli uudelleenkirjoituksissa on vaihtunut kaikkein suurimmin. Koska Trust on viime aikoina saanut huomiotani aivan erityisesti, pitää hieman väkisin siirtyä lähipäivinä Pakkaslaulun pariin. Tekstien vaihto on välillä ihan hyvästä, mutta kunnon flow-tilaa ei viitsisi häiritä.

Kiitos SKK:n lopun osalta tulleista kommenteista! Sain upeaa fanitaidetta aikanaan Julialta, yksi teos niistä mulla on ihan fyysisenä versiona tallessa ja aina muistona tästä tarinasta!
Ajatuksia teksteistä saa aina jättää boxiin ja vieraskirjaan, kuulen niitä mielelläni!
~LarisElokuu (osa 2) | 24.8.2021
Hei!
Tämä pieni päivitys on samalla tiedotus syksyn päivitystahdista. Syyskuun alusta päivitän tarinoita viikoittain torstaisin, ensimmäinen päivitys siis jo ensi viikolla 2.9.! En kirjoita jokaisesta päivityksestä kuulumisiani, vaan ilmoittelen luvun ilmestymisestä boxissa ja tuossa ylempänä olevassa UUTTA-lootassa. Näitä höpötyksiäni löytyy todennäköisesti tavalliseen tapaan kerran kuukaudessa. Ilmoittelen tarvittaessa muutoksista, mikäli päivityspäivä siirtyy tai jää joltakin viikolta väliin. Jatketaan tähän tahtiin joulun tienoille asti, jos kaikki sujuu hyvin.

Pääasiassa lisäilen Trust 3 -tarinan lukuja, mutta kuukausittain myös Pakkaslaulua ja Ensiksi rakastuneen loput luvut (joiden editointi on vielä käynnissä). Trust on pöytälaatikkoon kirjoittelemaani hömppää, josta tulikin vahingossa paljon vakavampi ja synkkä kolmas osa kuin olin ajatellut. En sen osalta aio koskea lukuihin enää kovinkaan paljon, vaan lähden julkaisemaan sen mitä valmiina on, jotta halukkaat saavat lukea tarinan kokonaisuudessaan ennen kuin pääsen päräyttämään ensimmäisen osan kansissa ulos. Joudun nimittäin sen jälkeen luultavasti siirtämään tarinan muutoin pois luettavista.

ERH tavoite on saada tarina viimein päätökseen, jotta lukijat saavat tietää ne viimeiset käänteet, jotka lukuihin sisältyvät. Samalla saan tämän erikoisen ja hitaan harjoitukseni loppuun, kyseessä kun on aika erilainen teksti kaikkeen muuhun kirjoittamaani verrattuna. Pakkaslaulua yritän edioita parhaani mukaan, jotta saadaan tarina etenemään. Tietokoneen uumenissa olisi vähän muutakin uutta julkaistavaksi, mutta pitää vielä miettiä, olenko jonkin tarinan kanssa ihan tosissani kirjoittamassa sen loppuun asti.

Muistutuksena vielä, jos uusin ulkoasu (versio 11) ei sinulle näy, tyhjennä sivuhistoria ja yritä palata sivuille uudelleen. Tunnelmallista syksyä ja kivoja lukuhetkiä!
~LarisToukokuu | 31.5.2021
Hei!
Meinasi tämä päivitys vierähtää taas ihan pois aikomastani aikataulusta, mutta sain pienen hetken aikaa tämän työstöön ja ajattelin, että pistetään esille se, mitä tähän mennessä on valmiina kasassa. Mikä ei ole paljon, mutta voin iloisena sanoa, että SKK:n vikasta luvusta on mielestäni kunnossa nyt 2/3. Olisi hienoa saada homma pakettiin kesäkuussa, mutta kirjoitusajasta en uskalla vielä arpoa varmoja aikatauluja.

Tässä päivityksessä lisätty Pakkaslaulun luku 4. Linkkejä päivitetty ja vieraskirjaan vastailtu.

Nyt nauttimaan kesäkeleistä. :)
~LarisHuhtikuu | 24.4.2021
Hei!
Päivityksessä lukujulkaisuja seuraavasti:
SKK 28. luku, Pakkaslaulun 3.luku, 1 hieman vanhempaa materiaalia oleva runo sekä Trustin sisällä pientä hiontaa/korjailuja.

Lisäksi:
Linkkimuokkauksia, kirjoitusvirheiden korjauksia ja päivitysarkiston muokkaus ajantasalle.

Paper Angelsia koskevat uudistukset:
Päivitysarkisto ja historiamateriaali on lähinnä mukavaa tietoa minulle, mutta kävijälle koen ne turhaksi, joten supistan tietoja reippaasti. Vanhat novellit karsittu pois. Blogin kohtalo edelleen avoin, koska toisinaan haluan raapustella vähän pidemmin, mutta varsinaiseen blogin pitoon ei edelleenkään energia riitä.

Uusi ulkoasu on tulossa lähiaikoina, haluan vähän testailla sitä ensin. Siirrytään minua aiemmin viehättäneistä kuvista käytännöllisyyteen ja aika simppeliin versioon, jos tämän uusimman tekemäni luonnoksen tulen valitsemaan. Vieraskirjan osalta voidaan palata mbookin käyttöön, kun kerran sen osalta valmis koodi on olemassa eikä tarvitse ryhtyä itse opettelemaan, mutta vain mikäli spämmineston torjuntani onnistui ja viekku pelaa taas. Sekin menee testiin ennen virallista käyttöönottoa.

Ja itselleni on myönnettävä, että Ensiksi rakastunut on oleskellut hiatuksella ja tulee sitä vielä olemaan, jos aion saada SKK:n maaliin siinä vähässä ajassa, joka tällä hetkellä on käytettävissä. Arkiston ja kirja-osion muokkausta siis jossakin määrin edessä.

Jos et halua lukea spoilereita SKK:sta, jätä tämä loppu väliin. Jos et välitä, niin jatka toki seuraavien pohdintojen parissa. Pitkin syksyä oli sellainen olo, että vien SKKn liian nopeasti loppuun kahdessa luvussa, kun tarvittaisiin rauhallinen lopetus, saatto kohti loppua En ole varma, suljinko puoliakaan aloittamistani langoista tarinan varrella tai tukinko yhtään juonen aukkoa, joita itselleni kaivoin, mutta ensimmäinen julkaisukierros tämä vasta olikin. Nyt tuntuu kuitenkin hyvältä ja tarpeelliselta pistää tämä pakettiin.

Halusin tässä 28.luvussa tuoda mukaan vielä Augustin ja Theresan viimeisen kohtaamisen. Halusin jutun jäävän tavallaan kesken, pettymykseksi, vaikka muuten olen täysin onnellisten loppujen kannalla ja haluan pääasiassa sellaisia kirjoittaa. Augustin kasvu ja matka on kuitenkin vasta alkanut. Ja jotenkin hain tätä kohtausta todella kauan, monelta eri kantilta, kunnes päädyin tähän. Olisi voinut käydä toisinkin.

August on aikalailla vieläkin semmoinen pää pilvissä kulkija, kunnes joutuu kohtaamaan todellisuuden. Ja sain hänet hyvin ottamaan vastuuta, mutta tämä oli silti jotenkin tarpeellinen palautus maan pinnalle. En osaa selittää tätä ajatustani sen paremmin, mutta toivottavasti jotakin tunnetta välittyi ulos tekstin kautta. Vielä viimeinen luku tulossa, en uskalla luvata vielä milloin.

Pakkaslaulun kolmosluvusta en edes muistanut kaikilta osin, mitä olin NaNossa kirjoittanut, joten muokkaus oli aika työlästä. Monta yksityiskohtaa meni uusiksi verrattuna ykkösversioon. Tarvitsin tämän luvun näyttääkseni Elisen maailmaa kotona, mutta pian tarvittaisiin myös toimintaa. Yritin NaNossa, ja yritän edelleen Pakkaslaulun ekassa julkaisussa, pitää luvut melko lyhyinä. Erilainen taktiikka vaihteeksi.

Aurinkoista kevättä!
~LarisMaaliskuu | 4.3.2021
Heippa!
Viimein päivitystä ihan tekstienkin kanssa, näin se lipsahti maaliskuun puolelle, vaikka koko helmikuun tätä valmistelin. En tänä vuonna pysty tekemään samanlaista 12-haastetta kuin aiemmin, mutta katsotaan, jos kehittelen jonkin muun pohjan, johon näitä satunnaisesti syntyviä tekstinpätkiä voisin lisätä varsinaisten kirjojen lukujen lisäksi. Jos viime vuonna olikin vaikeuksia löytää mahdollisuuksia istua kirjoittamaan, tänä vuonna tilanne on vielä uudempi ja tiedän, että pitää antaa tekstien rauhassa odottaa, että elämän kiireet rauhoittuvat. Otan sitten silloin tällöin sen pienen kirjotushetken itselle, kun se taas on mahdollista.

Päätin, että jätän vielä tästä päivityksestä Sielun kevyen luvun 28, jotta saisin tämän päivityksen ulos. Pahoittelut pitkästä odotusajasta ja kiitos, että on jaksettu odottaa uusia lukuja. :) 28.luvun lopun kanssa olen uudelleenkirjoitusurakassa, kun totesin, ettei alkuperäinen luonnos tule toimimaan.

Tämän päivityksen mukana lisäsin sen sijaan kaksi ensimmäistä lukua Pakkaslaulu-tarinaa, joka oli NaNoWriMo-osallistumiseni vuonna 2019. On mukava työstää tekstiä, kun on jo kokonainen luonnos valmiina, mutta samaan aikaan todella rankkaa ja aikaavievää käydä lukuja läpi. Yritän käydä tekstiä läpi myös kokonaisuutena, mutta näin luku kerrallaan julkaisten saattaa olla, että tällä muokkauskerralla sinne voi vielä jäädä jotain epäolennaisuuksia. Ja voi sitä tekstin määrää, jota tulee poisteltua, NaNossa tulee kirjoiteltua niin paljon turhaa täytetekstiä. Onneksi tulee kirjoitettua joukkoon vähän uuttakin.

Huomasin, että cboxilla on ollut toimivuudessa vähän ongelmia, mutta vieraskirja on normaaliin tapaan auki.

Aurinkoista kevään odottelua jokaiselle!
~Laris
Tammikuu | 3.1.2021
Hei ja mainiota uutta vuotta!
Arkielämän ilot ovat nyt ykkösprioriteettina, joten joulukuu ehti hurahtaa ohi ihan huomaamatta. :) Tässä joulukuun materiaalia nyt uuden vuoden puolella. Tällä kertaa 12-haasteeseen vain pieniä joulukuussa aloitettuja pätkiä, sillä en varsiaisesti saanut mitään niistä valmiiksi asti. Lisäksi linkit päivitetty ilmoitusten jäljiltä.

Kiitos jälleen viesteistä! Pyrin palailemaan tekstien kanssa taas pian. :)
~Laris