ETUSIVU KIRJOITUKSET INFO KONTAKTI
PAPER ANGELS

Mitä toivoisit?

Jos saisit yhden toiveen, yhden joka todella toteutuisi, mitä toivoisit?

Tavallisesti en kysy. Saan tietää pyyntöjä ja rukouksia kysymättäkin.

Vanha rouva halusi kadonneen helmikorvakorunsa, joka oli lahja edesmenneeltä mieheltä. Joku itsensä tärkeäksi kokeva pyysi yrityksen liikevoiton kaksinkertaistumista. Perheenäiti toivoi yhtä tuntia omaa aikaa kiireisen viikon keskellä. Tuttu rytmi minun viikolleni.

Onhan tässä rajansa, toiveiden toteuttamisessa siis. Olen vain päättänyt olla välittämättä niistä rajoista pätkääkään.

Katsos, tässä maailmassa on paljon kaikkea omituista. Yksi niistä on jatkuvien pyyntöjen ja toivomusten kaiku, joka kantautuu korviini ihmisolennoilta, jotka kulkevat ohitseni. En vielä ole tavannut ihmistä, jolla ei olisi yhtäkään toivetta. Ja minä uskon, että monella toiveella on syytäkin toteutua.

No, saatoin hieman valehdella. En suinkaan toteuta jokaista kuulemaani toivetta. Sitä tehdessäni voisin yhtä hyvin pelastaa tai tuhota koko maailman. Ehkä tekisinkin niin, jos en olisi jumissa suihkulähdepatsaan luona.

Kaikki alkoi erään mystisen matkailijan vierailusta ja hänen hajamielisesti pudottamastaan kolikosta, jonka mukana matkasin ison osan elämästäni. Ei enempää hänen virheistään, mutta sanotaan, että siitä lähtien olen toteuttanut toiveita tässä, kuunnellut juoruja puheissa tai päivän uutisissa ja yrittänyt pysyä kärryillä maailmanmenosta.

Näin on tainnut olla jo vuosikymmeniä. Ajantaju on alkanut hieman hämärtyä, joskus mielenkiintoni lipsuu.

Ja juuri sen vuoksi olen päättänyt tekeväni vähän enemmän kuin saisin. Annan periksi houkutukselle ja toteutan pari mahdottomuutta, jotka juuri ja juuri kykenen saamaan aikaan. Kovin kauas voimani eivät yllä, mutta rahaa, rakkautta ja rauhaa on mukava järjestää. Joskus konfliktejakin, yllättäviä parantumisia tai käsittämätöntä suosiota.

Vastaan tulee myös täysin idioottimaisia juttuja, kuten puhuvia koiria ja syötäviä rakennuksia.

Olen kuullut monenlaista. Sinun ääntäsi en kuitenkaan erota, vaikka istut siinä kulmat kurtussa, katse minua hivellen. Siksi kiinnostuinkin.

Kerrohan, jos saisit yhden toiveen, mitä toivoisit?

A/N: Julkaistu 2022, alkuperäinen luonnos aloitettu 2017.